0

stk

0

stk

0

stk

Totalt: ...

Inkludert pant
Fri frakt i hele Norge

 OMBU VÅKEN. LAGET AV KOMBUCHA-TÉ. INGENTING KUNSTIG. HELT SUKKERFRI

ETTER TO ÅR MED UTVIKLING LANSERER VI OMBU VÅKEN!

OMBU er utviklet som et opprør mot manglende innovasjon blant energidrikkene, hvorfor fantes det ikke en sunn og naturlig energidrikk? Vi har blitt mer opptatt av hva vi får i oss, og det mangler ærlige, sunne og nyttige alternativer i norske drikkevarehyller. Dette ønsket vi å gjøre noe med, og bestemte oss for å ta saken i egne hender. OMBU er en sunn og digg drikk som gjør deg våken, noe du kan drikke med god samvittighet. Debio-godkjent økologisk og laget av asiatisk grønn kombucha-té. Helt sukkerfri og uten kunstig søtning. Ingen fargestoffer. Ingen konserveringsmidler. Ingen e-stoffer. Null tull og bare god energi.

 GODE INGREDIENSER. GODE SMAKER. GODT FOR KROPPEN. GOD ENERGI. 

Hvordan gjør ombu deg våken?

For å gjøre deg våken har vi brukt nøye utvalgte ingredienser fra naturlige kilder. OMBU inneholder omtrent en kaffekopp med koffein, og koffeinet vi bruker er ekstrahert fra grønne kaffebønner. I tillegg har vi lagt til Acerola, som er en frukt fra Amazonas i Sør-Amerika. Den er en av naturens største kilder til vitamin C, og drikker du én OMBU har du faktisk dekket halve dagsbehovet ditt.

Kort om kombucha:

Kombucha er en drikk laget av fermentert te (vi bruker grønn japansk Sencha-té), sukker og kombucha-kultur. Den nøyaktige opprinnelsen til kombucha har blitt tapt med tiden, men vi vet at den daterer minst to tusen år tilbake i tid, mest sannsynlig til Kina under Tsin dynastiet der den var kjent som «The Tea of Immortality».

Kombucha lages ved å blande sukker, kombucha-kultur, té og vann i en beholder, og deretter la denne fermentere i noen uker. Når kombucha-kulturen, også kalt scobyen «spiser» opp sukkeret produseres det en rekke organiske syrer, vitaminer, aminosyrer og enzymer. Vi varmer vår kombucha opp til 70 grader etter den har blitt tappet på boks for å være trygge på at den ikke inneholder noen uønskede mikroorganismer, men OMBU inneholder fremdeles det viktigste fra fermenteringen: organiske syrer, vitaminer og antioksidanter.

Visste du: scoby høres kanskje ut som et søtt kallenavn, men det står faktisk for «Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast».

Lær mer om våken-serien

Næringsinnhold og ingredienser:

Næringsinnhold OMBU pr 100ml:
Energi: 2 kalorier/10kj
Fett: 0g
Hvorav mettet fett: 0g
Karbohydrat: 0,6g
Hvorav sukkerarter: 0g
Protein: 0g
Salt: 0g
Vitamin C: 13mg (en boks inneholder 52% av dagsbehovet)

 

Ingredienser Tropiske frukter:
Vann, sitronjuicekonsentrat, naturlig aroma, konsentrert stevia te infusjon, koffein 45mg, gulrotjuicekonsentrat, grønn te, kombuchakultur, acerola 41mg.


Kun økologiske ingredienser.

 

Ingredienser Frisk sitrus:
Vann, sitronjuicekonsentrat, konsentrert stevia te infusjon, koffein 45mg, grønn te, naturlig aroma, kombuchakultur, acerola 37mg. 


Kun økologiske ingredienser.

Hvordan blir jeg våken?

Av å drikke OMBU😎
Vi har brukt mye tid på å lage en miks som gjør deg våken, uten ekstreme mengder av ting kroppen din egentlig ikke vil ha. Kombucha i seg selv er en drikk veldig mange rapporterer at gir dem energi. I tillegg til veldig mange andre gunstige effekter vi ikke begir oss inn på - men vi anbefaler deg å gjøre et søk😄
Vi har tilsatt en liten kaffekopp-mengde med koffein - ekstrahert fra grønne kaffebønner.
Vi har også tilsatt over halve dagsbehovet for vitamin C, hentet fra frukten Acerola.

Hvorfor ingen E-stoffer?

Vi slår ikke alle E-stoffer under en kam (her finnes alt fra oksygen til aspartam), men vi var lei av å ikke forstå ingredienslisten på de aller fleste produktene som finnes der ute... Det billigste man kan gjøre som produsent er å bruke sukker som søtning, konserveringsmidler for holdbarhet og fargestoffer for å få det til å se friskt ut. Vi føler et stort ansvar når vi lanserer et produkt folk skal betale for og kose seg med. Derfor har vi rett og slett bare måtte bruke veldig mye tid på å finne ingredienser som passer godt nok sammen til at man ikke trenger konserveringsmidler, har lav nok PH til at bakterier ikke gror og pasteurisering som er en helt naturlig måte å fjerne uønskede bakterier på (pasteurisering betyr at man varmer drikken opp til 70 grader, venter noen minutter og kjøler den ned igjen).
Vi mener at naturen har de fineste fargene og at man ikke trenger syntetiske stoffer laget på et laboratorium for å få fram en fin farge på drikken.
Morsom fakta: visste du at kullsyre har en naturlig konserverende effekt siden bakterier sliter med å dannes under høyt trykk?

Hva smaker det egentlig?

Faktisk utrolig digg😇 Skulle nesten tro det var sukker i den!
Vi forstår at te blandet med te og andre sunne ting kanskje ikke høres ut som brus. Men vi mener virkelig at det smaker som det.
Kanskje du har smakt annen kombucha og ikke digget det helt? Kanskje var eddik-smaken litt seig å venne seg til? Vi har jobbet ekstremt hardt med noen av verdens dyktigste folk for å få vår kombucha-energidrikk-brus-ting til å smake usunt. Og etter maaange runder med brukertester kan vi med selvtillit si at vi har fått det til.

Kan det smake søtt uten søtning?

Dette var en av våre største vansker. Sukker var utelukket - enten så skulle vi få det sukkerfritt eller så måtte vi finne oss noe annet å drive med. Kunstig søtning ville vi ikke ha - våre ingredienser skulle være fra naturen selv. Vi skulle også være økologiske som betyr at den vanlige steviaen (stevioglykosider) som ofte blir brukt når man dropper sukker og kunstig søtning, heller ikke kunne brukes. Det er fordi stevioglykosider ekstraheres på et kjemikalie som gjør at du ikke får det sertifisert økologisk i Norge (med mindre du produserer det i USA og importerer produktet). Det gir et så stort miljøavtrykk at det aldri var aktuelt).
Til slutt kom vi over en te, laget på steviaplanten selv. Stevia-te. Det vil si at man legger hele planten i vann, venter til smaken har trukket ut i vannet, og så bruker man dette vannet for å gi drikken en god smak. En heldig bi-effekt av det er at det kan minne om en såkalt «søtsmak». Dette får vi ikke i Norge enda, derfor damper vi ut store deler av vannet før vi frakter ingrediensen. Resultatet er en «stevia te ekstrakt». Men det riktige begrepet er egentlig «konsentrert stevia te infusjon». Vi gikk på en liten feilmerking-smell og har 200.000 bokser med feil stevia-te beskrivelse. Det endres når vi har solgt ut disse og vi er pålagt å informere om denne feilmerkingen. For deg er det ingen forskjell, ingrediensen er den samme.

Hvor mange kan jeg drikke?

Her må rimeligheten sette grenser. Ingen ting er sunt i for store mengder. På den andre siden så er det lite i drikken vår du skal passe deg for. Vi har selvfølgelig vært levende testkaniner og Sindre sin rekord på én dag er 17 stykker. Han lever fortsatt i beste velgående, men var kanskje noe i overkant energisk den dagen. 

Hvor produserer dere?

I Norge så klart! Og det er ikke tilfeldig at en av Norges dyktigste bryggere er personen som blander sammen våre edle ingredienser.

Hvilken bakgrunn har dere?

Det korte og morsomme svaret er «ingen», vi trengte bare en utfordring.

Det litt lengre svaret er at vi siden videregående har drevet egne selskaper. Vi startet med et design og kommunikasjonsbyrå. Vi jobbet med alt fra små gründerbedrifter til store konsern som Telenor og UNICEF og etter 4,5 år var vi blitt ti ansatte og hadde store fine lokaler i sentrum av Oslo.

Men etterhvert som tiden gikk ble vi mer oppmerksomme på at dette ikke egentlig var det vi ønsket å drive med. Vi ville lage vårt eget produkt og vårt eget brand. Så etter 7 år med gründerskap sitter vi nå klare til å lansere OMBU for verden og vi er VELDIG spente på hva du synes!

Er det kun dere to?

Både ja og nei. Det første 1,5 årene var det kun oss (Sindre og Isak) som holdt på med OMBU, mens vi gjorde nettsideprosjekter på siden for å finansiere produktutviklingen. Sommeren 2018 fant vi et familie-eid industriselskap som spyttet inn betydelig kapital og ville være med på vår reise. Telemark Kildevann heter selskapet og de har Nord-Europa mest moderne produksjonslokaler. Eldstemann har vært i brusbransjen i over 50 år. De er de beste på det de driver med og produserer drikke for veldig mange, blant annet Coca Cola og Norgesgruppen. De hadde ekspertisen vi trengte for å ta et hjemme-brygg-produkt til en stor-skala produksjon. Det er fortsatt vi to som driver skuta og sørger for fremdriften, men vi får hjelp til det vi trenger fra erfarne bransjefolk med mye nettverk.

I tillegg har vi fått masse hjelp fra forskjellige selskaper og enkeltpersoner som ønsket å støtte oss i forsøket mot de store kjempene. Vi kan ikke liste alle her, men vi er evig takknemlige for all hjelpen vi har fått!